INVERZIJSKI STOLOVI

Inverznom ili antigravitacijskom terapijom se postiže potpuno dokidanje pritiska na kralješke i diskove pri čemu se pritisak među diskovima smanjuje na 0.

Inverzivna terapija uključuje postavljanje u položaj potpunog obrnutog visa (okomito prema dnu, s glavom prema dolje) ili položaj manjeg kuta, ali i dalje u poziciji u kojoj je glava u nižoj poziciji od nogu. Tijelo pritom mora biti ravno, a kralježnica opružena. U ovom položaju se događa tzv. spinalna dekompresija i način je rasterećenja kralježnice. Ovim postupkom se nježno isteže kralježnica, smanjujući pritom pritisak u diskovima i zglobovima i pojačavajući prirodni proces cijeljenja oštećenih diskova.

Primjenom inverzne terapije poboljšava se protok krvi i izmjena hranjivih tvari u ozlijeđenom području. Negativan pritisak stvoren dekompresijom smanjuje pritisak unutar diska i pritisak na živce, odstranjujući pritom bol i disfunkciju.

Antigravitacijska terapija smanjuje gravitacijski pritisak s diskova i živaca u kralježnici te povećava prostor među kralješcima. Radi se o terapiji kojom se istezanjem kralježnice smanjuje bol u leđima i nogama.

Pozovite nas za sve detaljnije informacije, savjete kao i najpovoljniju cijenu.
.