-41%

KASHMIR JUBILEUM KOMPLET ZA 1 OSOBU

590.00 

-NAJFINIJA MERINO VUNA
-DODATAK KAŠMIRSKA DLAKA
-KOMPLET POSTELJINE
-JASTUK 40X80 cm
-POKRIVAČ 130X195 cm
-DONJA DEKA 100X200 cm
-MOGUĆE POJEDINAČNO NARUČIVANJE

Kategorija: Oznaka:

Kashmir jubileum vuneni komplet

KASHMIR JUBILEUM VUNENI KOMPLET

 

Komplet posteljine za 1 osobu, pokrivač 130x195cm, donja deka 100x200cm, jastuk sa visco punjenjem, akcijska cijena 590 eur- 4425kn, isporuka u cijeni!

MERINO VUNA – je fino, meko, vrlo kovrčavo i najkvalitetnije vlakno vune. Potječe od merino ovaca. Koristi se za proizvodnju visoko kvalitetnog kamgarna, od kojeg se zatim šije gornja odjeća. Finoća vlakna se kreće od 16 do 23,5 mikrometara.

Svjetski rekord finoće merino vune postavila je vuna s Novog Zelanda s 11,8 mikrona (za usporedbu: ljudska kosa ima oko 30 mikrona).

Kašmir je naziv za dlaku kašmirske koze, veoma cijenjenu u tekstilnoj industriji. Koristi se finija i mekanija donja dlaka, pa zato prvo mora da se odstrani gornja dlaka, koja je oštrija i slabijeg kvaliteta.

Kašmir spada u kvalitetna, mekana vlakna. Odevni predmeti napravljeni od njega su izuzetno topli. Posebno su popularni šalovi od kašmira.

Vuna je, ujedno i, odličan toplinski izolator, te provoditelj vlage, tako da na jednoj strani upija znoj i ostalu tjelesnu vlagu, a na drugoj strani je iznosi, te ima vrlo blagotvorno djelovanje na zglobove i kosti. Vuna štiti i od hladnoće i vlage čak i na – 30˚C, a koriste je i stanovnici najtoplijih predjela Zemlje poput Afrike, Azije, Australije.Vuna na vanjskim dijelovima zadržava hladni, odnosno topli zrak, te tako regulira uvijek optimalnu temperaturu.

» Štiti od nepovoljnih zračenja »» U današnje vrijeme ovo je možda i najvažnije svojstvo vune. Vuna razbija štetna zračenja iz okoline kao što su izvori elektromagnetskog zračenja: TV, električne instalacije, računala, wireless uređaji, i sl. Vuna štiti i od štetnih utjecaja podzemnih voda.
Vuna, a naročito ovčija, sadrži masnoću lanolin koja se odvaja prije obrade, kako bi se kasnije dodala očišćenoj i oplemenjenoj vuni, ili se koristila u kozmetičkoj industriji ili u druge svrhe.
Vuna ima prirodno svojstvo takozvanog reguliranja temperature. Unutrašnjost vlakna vune može preuzeti vodenu paru, dok vanjska površina odbija vodu.

Vlakno može prihvatiti do 33% vode u odnosu na svoju suhu težinu bez da se osjeti da je vlažna. Suši se znatno brže nego, na primjer, pamuk.

Proizvod od vune u odnosu na ukupnu zapreminu sadrži čak do 85% od zraka. To svojstvo mu omogućuje da jako dobro grije. Vuna se ne prlja, a i ne gužva, jer je njeno vlakno elastično.
Za razliku od umjetnih vlakana ne zadržava ni znoj, ni vlagu, stoga niti ne poprima neugodne mirise. Bez posebne obrade, može izazivati osjećaj neugodnog “grebanja” na koži.
Tog grebanja nema kod finih merino vuna.
Ukratko rečeno, karakteristike vune su vodootpornost, elastičnost, te idealan termalni izolator, a svime time i fantastično regulira temperaturu i vlažnost.

Posteljina kashmir jubileum radi se od kombinacije materijala merino i kašmir.

      

Cijena kompleta (pokrivač 130×195 cm, donja deka 100×200 cm i jastuk 40×80 cm) iznosi 999eur+deka ranč (dim 140x200cm) kao poklon!

Plativo kreditnim karticama jednokratno i na rate.

Popust za gotovinu!

Pošaljite upit ili narudžbu za proizvod ili nazovite 091/4000-960, 01/66 99 361