SAUNE

Koncept saune poznat je od davnina, još su antičke Maje imale grijane sobe koje su koristile za religijske rituale. Rimljani i Turci su imali svoje parne kupelji, a u Finskoj se saune koriste od pradavnih vremena.
Tijekom boravka u sauni, temperatura kože raste na oko 40°C, počinje znojenje i tijelo pokušava sniziti temperaturu što uzrokuje porast broja otkucaja srca.

Razlikuju se po načinu na koji se prostorija zagrijava:
1. Saune grijane drvima
Drvo za ogrjev pruža toplinu potrebnu za podizanje unutarnje temperature saune. Karakteristika im je da imaju nisku razinu vlage.
2. Saune grijane strujom
Električni grijač je pričvršćen na pod i koristi se za zagrijavanje prostorije. Vrlo slično saunama koje zagrijavaju drva, i ove imaju visoke temperature s niskom razinom vlage.
3. Infracrvene
Imaju posebne svjetiljke koje zagrijavaju tijelo osobe. Međutim, one ne zagrijavaju sobu.
Ispuštanjem dugovalnih infracrvenih zraka, tjelesna temperatura osobe može se povisiti na 60° C i uzrokovat će znojenje kao da se osoba nalazi u saunama s grijanjem na drva ili struju. Prednosti infracrvenih sauna su puno značajnije nego onih grijanih strujom ili drvima.
Saune imaju niz prednosti za ljudsko zdravlje, od mentalnih do fizičkih, a to su:
Smanjuje razinu stresa
Poboljšava oporavak mišića i zglobova
Pomaže u izbacivanju toksina
Troši kalorije
Jača imunitet
Opušta
Doprinosi kvaliteti sna

Poslat ćemo vam opis i korisnički priručnik na hrvatskom jeziku!
Postupak isporuke: mogućnost dostave na vašu adresu, uz naplatu, te montaža, za detalje pozovite ili pošaljite upit.
Mogućnosti plaćanja: dostavom na licu mjesta u gotovini, predračunom, kreditnim karticama.
Kako naručiti: Naš proizvod možete naručiti klikom na gumb “pošalji upit”. Ispunite obrazac za narudžbu, kontaktirat ćemo vas i dogovoriti detalje isporuke. Ako imate pitanja ili ste zapeli u sučelju za naručivanje, kontaktirajte nas telefonom (+ 385-1-66 99-361), e-poštom (prodaja@bioproduct.hr).

U našem asortimanu pronaći ćete modele različitih veličina i namjena, nudimo mogućnost dostave i montaže u vašem prostoru, garanciju i servis.
.