MERINO POSTELJINA

MERINO VUNA – je fino, meko, vrlo kovrčavo i najkvalitetnije vlakno vune. Potječe od merino ovaca. Koristi se za proizvodnju visoko kvalitetnog kamgarna, od kojeg se zatim šije gornja odjeća. Finoća vlakna se kreće od 16 do 23,5 mikrometara.

Svjetski rekord finoće merino vune postavila je vuna s Novog Zelanda s 11,8 mikrona (za usporedbu: ljudska kosa ima oko 30 mikrona).

Vuna je, ujedno i, odličan toplinski izolator, te provoditelj vlage, tako da na jednoj strani upija znoj i ostalu tjelesnu vlagu, a na drugoj strani je iznosi, te ima vrlo blagotvorno djelovanje na zglobove i kosti. Vuna štiti i od hladnoće i vlage čak i na – 30˚C, a koriste je i stanovnici najtoplijih predjela Zemlje poput Afrike, Azije, Australije.Vuna na vanjskim dijelovima zadržava hladni, odnosno topli zrak, te tako regulira uvijek optimalnu temperaturu.
Preko 50 godina tradicije rada tvtke Matherm iz Njemačke utkano je u naše vunene komplete, te možemo za vas izraditi bilo koje dimenzije različitih kvaliteta i sastava materijala.
Takođe imamo u ponudi komplete ili dijelove posteljine koji su korišteni u prezentacijama po izuzetno povoljnim cijenama, kao i robu sa skladišta po posebnim akcijskim cijenama.
Pozovite nas za bilo koji savjet ili informaciju.
.