INFRACRVENA SAUNA MERKUR 1-2

Veličina: Š90xD90(105) x V1900 mm, za 1 do 2 osobe
– Napon: 230 V, snaga: 1205W, 6A
– 5 kom grijaćih ploča od vlakna  organskog ugljika
– 1 kom LED lampa za čitanje unutra, 2 kom halogene žarulje izvana
– LED svjetlo
– grijač nogu
– staklena vrata
-moguća dostava i montaža

 

Kategorija: Oznaka:

IC sauna za jednu do dvije osobe

razlika klasične i ic saune

Infra crvena sauna

premium infracrvena sauna za 1-2 osobe

Za narudžbu i detaljnije informacije kontaktirajte nas na  prodaja@bioproduct.hr.

Funkcije, značajke:
S najmodernijom grijaćom pločom od organskih ugljičnih vlakana (nano ugljik)!
Učinak i učinkovitost ugljičnih grijaćih ploča mogu biti i do dvadeset puta veći od uobičajenih infracrvenih radijatora (spektar, keramika, crveno svjetlo)! Temperatura prijenosnih grijača je niska, tako da možete sjesti na nju. Čak i oni koji su osjetljivi na visoke temperature mogu sigurno uživati ​​u blagodatima saune! Veliki broj grijača za noge (5 kom!) pomaže u djelotvornoj i učinkovitoj detoksikaciji! Ne gori, nježno oslobađa toplinu. Grijaće ploče s nanokarbonskim zračenjem zrače i u rasponu IR-C i IR-B čineći njihove učinke (detoksikacija, mršavljenje, celulit itd.) još učinkovitijima od tradicionalnih ugljikovih infracrvenih sauna. U infracrvenim saunama je najsloženiji učinak zračenja nano Carbon!

Infracrvena sauna od kanadskog bora hemlock
Jedna od najboljih sirovina za proizvodnju sauna. Ugodnog je mirisa, labave vlaknaste strukture, drvo s niskim čvorovima, dobro podnosi kolebanje topline i slabo provodi toplinu, pa toplinu zadržava unutra, a hladnoću vani. Tijekom upotrebe ne puca. Boja mu je lijepa, svijetlosmeđa.
Radna temperatura: 30-60 ℃ (temperatura podesiva)
Upravlja se miješanjem zraka i ventilatorom, opremljenim senzorom temperature.
Vrijeme zagrijavanja: 15-25 minuta do 50-60 ℃. Ako infracrvenu saunu postavite na negrijanu, natkrivenu terasu, to se vrijeme može produžiti.
Unutarnje dimenzije kabine: 90 x 90 x 190 cm

Napon: 230V
samo 1205W potrošnje energije
Zahtjev ampera: 6A

Zagrijavanje organizma postiže se indirektno, zračenjem, kao kod sunca,  infracrvenim grijačima koji isijavaju infracrvene zrake koje zagrijavaju kožu i dubinski tijelo, a toplina se putem krvotoka prenosi u dublja tkiva (do 5 cm) i na taj način se tijelo znoji iznutra prema površini kože, a količina i intenzitet su do tri puta veći nego u finskoj sauni.


LED svjetlo za čitanje iznutra, LED svjetlo izvana.
Slušajte svoje omiljene pjesme dok detoksicirate svoje tijelo! Interni ugrađeni radio sa CD playerom, USB, SD kartica, AUX ulaz – 2 zvučnika.

LED terapija bojama
Boje svojim elektromagnetskim vibracijama neprestano utječu na naše živote, bili mi toga svjesni ili ne. Na odmoru na plaži, opušta i umiruje blizinom i bojama goleme plave vode. Zelenilo šuma i polja umiruje i čini vas uravnoteženijim. Svaka boja je različita vrsta svjetla. A sunce koje emitira svjetlost je neophodno za sva živa bića, kao što je fotosinteza biljaka ili proizvodnja vitamina u ljudskom tijelu. Stoga, svi različiti oblici svjetlosti imaju različite ljekovite učinke na naša tijela, jer svaka boja vibrira na različitoj valnoj duljini i frekvenciji.
Crvena: Pomaže cirkulaciju krvi, osvježava, pomaže u razmišljanju.
Zelena: Za liječenje očnih bolesti i vaskularnih bolesti. Usklađuje živčani sustav.
Svijetloplava: smiruje, može ublažiti bol, ima opuštajući učinak.
Kraljevsko plava: Pomaže u prevladavanju nervoze, nesanice, jača osjećaj sigurnosti.
Bijela: od smanjenja upale do jačanja funkcije naših organa, može biti od pomoći.
Cilj je postići mir u svim slučajevima, stoga birajmo nijanse koje odgovaraju našem ukusu, jer se od njih možemo samo nadati dobrom/boljem osjećaju! Možete prilagoditi boje i kombinacije boja prikazane na slici za određeno vrijeme.
Grijanje stopala – s infracrvenim potplatom – za dodatnu udobnost i osjećaj ugode, blagotvorni infracrveni valovi za detoksikaciju dopiru do tijela odozdo.
Čista vrata od kaljenog stakla (6 mm) s metalnom polugom za otvaranje – elegantna i jednostavna za otvaranje, pravilno zatvorena, otporna na toplinu, otporna na toplinu i sigurna – mogu se montirati na drugu stranu prema potrebi, što mijenja smjer otvaranja.

Dvostruka kontrolna ploča – Možete postaviti vrijeme, kontrolirati temperaturu (30-60 ℃), uključiti i isključiti vanjsku i unutarnju rasvjetu i LED terapiju bojama te uključiti i isključiti infracrvenu saunu.

Aromaterapijski ionizator kisika!

Funkcijom ionizacije kisika dobivamo dvostruko veći negativno nabijeni ion kisika, koji se često nalazi u prirodi. Zrak izgleda čišće i svježije nakon velikog nevremena ili grmljavine. Ovo nije samo iluzija, jer predstavlja veliku količinu dvostruko negativno nabijenih iona kisika u zraku. Poboljšanja kvalitete zraka u prisutnosti ioniziranog kisika objektivna su i mjerljiva. Koncentracija negativnih iona u čistom zraku je približno 2000 iona / cm³. Osim vodopada, ova vrijednost je mnogo veća, može doseći 100.000 iona / cm³. U zatvorenoj prostoriji, međutim, taj je broj vrlo nizak, samo oko 100 iona / cm³. Učinci ioniziranog kisika na naše tijelo:
– Pozitivno regulira rad autonomnog živčanog sustava.
– Poboljšava apsorpciju kisika u stanicama, tkivima i organima
– Poboljšava mikrocirkulaciju i poboljšava perifernu cirkulaciju.
– Regenerira tijelo.
– Jača psihičku funkciju unoseći više kisika u krvne žile u mozgu.
– Stabilizira potencijal stanične membrane.

Temperatura u infracrvenoj sauni je oko 50 – 60 Celzijevih stupnjeva i to je prednost za one kojima ne odgovaraju visoke temperature klasične saune, naime finsku saunu treba zagrijati, pa koristiti, a inftracrvena sauna se uključuje po potrebi, samo kad je koristite.

Boravak u sauni preporuča se do 30 minuta, nakon čega slijedi tuširanje i osvježenje laganim napitcima.

Učinci saune

S temperaturom od 35 Celzijevih stupnjeva postiže se početak detoksikacije tijela, progrijavanje mišića, uklanjanje reumatskih bolova, poticanje krvotoka i rada srca. Toplina relaksira i opušta tijelo, otklanja stres i toksine iz organizma, te jača imunološki sustav, a zbog svoje blage klime preporuča se svima koji moraju izbjegavati ostale saune, a imaju problema s prekomjernom tjelesnom težinom, previsokim tlakom i sl.

-osobna infracrvena sauna izrađena od drveta kanadskog bora hemelock

 Tehnički podaci:

Kabel za napajanje dužine 160 cm spojen je na vrh saune, gdje se nalazi napajanje. Odatle se može voditi na bilo koju stranu (ako je potrebno). 

Veličina: Š900 x D900(1050) x 1900 mm
– Napon: 230 V, snaga: 1205W
– 5 kom grijaćih ploča od vlakna  organskog ugljika
– 1 kom LED lampa za čitanje unutra, 2 kom halogene žarulje izvana
– grijač nogu, radio, ionizacija
– staklena vrata

Za narudžbu i detaljnije informacije kontaktirajte nas na  prodaja@bioproduct.hr.